بیمه نامه جامع ماشین آلات (CMI)

بیمه نامه جامع ماشین آلات یک بیمه نامه تمام خطر است . این بیمه نامه کلیه خسارت های ناگهانی وارد به اموال و دارایی های فیزیکی از قبیل ماشین آلات، ساختمان ،تاسیسات ، تجهیزات ، موجودی ها  ناشی از کلیه خطرات ناشی از خطرات طبیعت و یا ناشی از عملکرد انسان به جز خسارت هایی که در بیمه نامه صراحتا استثناء شده است را جبران می کند . نیروگاه ها ، پتروشیمی ها و کارخانه ها در صنایع مختلف می توانند از پوشش های بیمه جامع ماشین آلات استفاده نمایند .این بیمه نامه شامل سه بخش است . 

بخش اول : 
کلیه اموال منقول و غیر منقول از قبیل ماشین آلات ، کلیه ساختمان ها و کلیه تاسیسات موقت و دائمی ،اثاثه ، لوازم ، تجهیزات الکتریکی ، الکترونیکی ، مکانیکی، مواد اولیه ، محصولات در  حال تولید و تولید شده  که متعلق به بیمه گذار بوده و یا به اجاره ، امانت یا حق العمل کاری در تصرف بیمه گذار بوده و یا بیمه گذار به هر نحو مسئول سلامت آنها باشد در برابر کلیه  خطرات بیمه میشوند . بیمه جامع ماشین آلات یک بیمه نامه تمام خطر است اما برای آشنایی بیشتر با نوع پوشش ها و تعهدات به برخی از خطرات تحت پوشش در بخش یک  بیمه نامه  اشاره میشود .

  1. طراحی غلط ، مصالح معیوب ، اجرای نادرست کار
  2. اشتباه در نحوه کار کردن با دستگاه ، عدم مهارت ، غفلت وسهل انگاری 
  3. اعمال و اقدامات عمدی اشخاص ثالث
  4. از هم گسیختگی در اثر نیروی گریز از مرکز
  5. اتصال کوتاه ، نوسان برق 
  6. کمبود آب در دیگ های بخار،انفجار دیگ های بخار 
  7. انفجار فیزیکی 
  8. باران ، برف ، تگرگ
  9. یخ زدگی 
  10. خرابی مکانیکی یا الکتریکی 
  11. اشتباه در سیستم روغن کاری یا خنک کاری
  12. سقوط ، تصادم ، واژگونی
  13. خرابکاری غیر گروهی
  14. آتش سوزی
  15. صاعقه
  16. زلزله
  17. سیل
  18. طوفان
  19. رانش و نشست زمین
  20. سقوط بهمن
  21. سرقت
  22. سقوط هواپیما یا قطعات متعلقه
  23. آتشفشان
  24. سایر حوادث به جز آنچه صراحتا در بیمه نامه استثناء شده است .

بخش دوم:
بیمه عدم النفع سود ناخالصی که در نتیجه خرابی ماشین آلات و توقف فرایند تولید به علت تحقق خطرات بیمه شده بیمه نامه از دست می رود را جبران میکند . سود ناخالص مورد نظر عبارت است از مجموع سود خالص (ویژه ) به علاوه هزینه های ثابت از قبیل حقوق و دستمزد پرسنل ، آب ، برق ، تلفن ، گاز ، اجاره ماشین آلات و ... که در صورت توقف عملیات تولید نیز همچنان با کمی تغییر و کاهش ادامه خواهند یافت . مبلغ مورد بیمه این بخش عبارت است از  سود ناخالص یک سال کارخانه .

بخش سوم : 
بیمه مسئولیت مدنی در قبال اشخاص ثالث ، خسارت های بدنی وارده به اشخاص ثالث از قبیل مهمان ها ، مشتریان ، خریداران ، بازرسان ، همسایگان و کلیه افرادی که رابطه استخدامی با شرکت ندارند ولی ممکن است در محل فعالیت کارخانه و یا در اطراف آن دچار حادثه شوند و مراجع قضایی شرکت را به مسئول حادثه شناسایی کند را جبران میکند این خسارت ها شامل دیه فوت و یا دیه صدمات بدنی می گردد .

سایر موارد

  • مورد بیمه در بخش یک می بایست به ارزش جایگزینی نوNew Replacement Value) ) بیمه شود ، به عبارتی سرمایه بیمه نباید کمتر ازهزینه جایگزین نمودن اقلام بیمه شده با اقلام نو از همان نوع و ظرفیت و با در نظر گرفتن کلیه مواد مصرفی ، دستمزدها ، هزینه های حمل ، حقوق و عوارض گمرکی وهزینه های نصب و سایر هزینه های مربوطه باشد. شرکت بیمه هم موظف است در صورتی که خسارت جزیی به ماشین آلات وارد می شود قطعه آسیب دیده را بدون در نظر گرفتن استهلاک و عمر آن با یک قطعه یدکی نو پس از کسر فرانشیز تعویض نماید .لیکن در زمان خسارت کلی قیمت واقعی مبنای محاسبه خواهد بود نه ارزش جایگزینی .
  • بیمه گذار همچنین می تواند اموال خود را به قیمت واقعی Actual Value) ) بیمه کند یعنی با در نظر گرفتن استهلاک دستگاه ها . در اینصورت در صورت وقوع خسارت شرکت بیمه پس از کسر استهلاک و فرانشیز خسارت را پرداخت می کند .
  • در هر دو روش قیمت گذاری می بایست قیمت واقعی بیمه شود در غیر اینصورت قاعده نسبی سرمایه در زمان خسارت اعمال می شود.
  • ماشین آلات در حین جابجایی در داخل کارگاه تحت پوشش هستند اما در صورت خروج از کارخانه تحت پوشش نیستند و باید از بیمه باربری برای پوشش خطرات حمل  استفاده کرد.
  • ماشین آلات در حین کار ، توقف ، تعمیر و نگهداری تحت پوشش هستند .

استثنائات عمومی بیمه نامه :

  1. قسمت های در حال ساخت و در حال احداث که هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده.
  2. تجهیزات و دستگاه های مکانیکی ، الکتریکی و الکترونیکی قبل از اتمام موفقیت آمیز تست های راه اندازی .
  3. کالای در حال ساخت ، در صورتی که خسارت وارده ناشی از فرایند تولید ، تست ، تعمیر ، تمیزکاری ، ترمیم ، تغییر ، نوسازی و یا نگهداری باشد .
  4. وسایل نقلیه مجاز به تردد در جاده های عمومی ، لوکوموتیوهای ریلی ، شناور ، کشتی ، هواپیما ، فضاپیما.
  5. پول ، سند ، تمبر ، اسناد بدهکاری یا مالکیت ، آثار هنری ، کتاب های نایاب ، فلزات گرانبها ، جواهرات و سنگ های قیمتی ، وثایق ، اسناد قابل معامله.
  6. زمین شامل خاک سطحی ، خاکریزی شده ، زهکشی ها ، جاده ها ، بزرگراه ها ، خطوط ریلی ، سدها ، مخازن آب ، کانال های آب ، دکل های حفاری ، چاه ها ، خطوط لوله زمینی ،خطوط انتقال و شبکه توزیع ، تونل ها ، پل ها ، داکت ها ، لنگر گاه ها ، اسکله ، اموال زیر زمین و اموال فراساحلی.
  7. گیاهان و جانوران.
  8. کلیه اموال مستقر در نیروگاه های هسته ای.
  9. راکتورهای هسته ای ، ساختمان ها و تجهیزات مربوط به راکتورها در هر مکانی به جز ایستگاه های نیروگاه های هسته ای
  10. کلیه اموال در هر محل شامل مکان بیمه شده اما نه فقط محدود به آن که برای موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد :
    الف : تولید انرژی هسته ای
    ب: تولید ، استفاده و یا انبار مواد هسته ای
    ج :اموال و دارایی متعلق به بیمه گذار که از طریق انواع قرارداد اجاره ، کرایه ، خرید ، اعتبار یا فروش های اقساطی و نسیه در تملک افراد دیگر درآمده است .

خطرات مستثنی شده : 

  1. هر گونه عیب و نقص موجود ، در زمان شروع این بیمه نامه که بیمه گذار یا نمایندگان وی آگاه بوده و یا منطقا می بایست از آن آگاه باشند ، بدون توجه به آنکه آیا چنین عیب و نقصی برای بیمه گر شناخته شده باشد یا نه.
  2. رها شدن ، خارج شدن یا پراکنده شدن مواد سمی یا خطرناک ، آلاینده ها در نزدیکی و یا دوردست ها به جز مواردی که در بند 3 و 4 این بخش مشخص شده اند .
  3. نقصان در منابع ورودی شامل الکتریسیته ، آب ، گاز ، بخار یا مواد خنک کننده اما نه محدود به آنها.
  4. زیان یا خسارتی که یک تولید کننده ، تامین کننده ، پیمانکار یا تعمیرکار بواسطه قانون یا آیین نامه تحت هر نوع قرارداد یا توافق نامه مسئول آن باشد .
  5. هرگونه افزایش در هزینه های جایگزینی یا تعمیر به دلیل الزام ناشی از آیین نامه یا قانون .
  6. زیان یا آسیب دیدگی ناشی از استهلاک ، زنگ زدگی ،خوردگی ، فرسایش ، کاویتاسیون ،رسوب ، پوسته کردن ، زوال ، ته نشینی ،ترک تدریجی،تغییر شکل یا کج و ماوج شدن تدریجی ، زوال تدریجی در اثر شرایط جوی و یا دیگر علل ولیکن این استثناء فقط شامل قطعاتی می باشد که بلافاصله در اثر عوامل فوق آسیب دیده اند و تعهد بیمه گر در قبال خسارت وارد به سایر اقلام بیمه شده که به تبع خسارت اولیه ایجاد می شود باقی خواهد ماند .
  7. تلف یا کسری که به هنگام موجودی گرفتن از انبار یا انبارگردانی دوره ای مشخص گردد یا تلف و کسری که به دلیل ویژگی خاصی به وقوع خسارت مشخصی که در این بیمه نامه تحت پوشش است قابل ارتباط دادن نمی باشد .
  8. انقباض ، تبخیر ، کاهش وزن ، تبعات ناشی از قرار گرفتن در معرض نور ، تغییر طعم رنگ ، که بر مواد خام ، کالای در جریان تولید یا کالای تولید شده تاثیر گذارد . مگر آنکه چنین تغییری ناشی از تاثیر مستقیم خسارتی باشد که در این بخش تحت پوشش قرار گرفته است .
  9. زیان یا خسارات ناشی از هر گونه تغییرات شدید دما و رطوبت ویا فقدان ، عدم کارکرد یا ناکافی بودن تجهیزات گرمایشی هوا و تجهیزات سرمایشی شامل خطای عملکردی ، چگالش، رطوبت بیش از اندازه ، ایجاد رطوبت ، نشت ، فساد ، پوسیدگی ، کپگ زدگی ،قارچی (شدن) ، پوسیدگی خشک یا تر ، تخم گذاری (لارو)و هجوم حشرات موزی و آفت از هر نوع  مگر آنکه ناشی از علتی باشد که استثناء نشده اند .
  10. هر نوه عملکرد نامناسب سخت افزار ، نرم افزار یا تراشه های جاسازی شده و نیز هر نوع زیان یا خسارت ، خرابی ، اعوجاج ، پاک شدن ، تحریف ، یا تغییر اطلاعات الکترونیکی (شامل ولی نه محدود به ویروس های کامپیوتری ، کرم ها ، تروجان ها ) اما این استثناء شامل خسارت ها یا آسیب های تبعی وارد به سایر اموال ناشی از موارد فوق الذکر نمی گردد .
  11. هزینه های ناشی از برنامه نویسی اشتباه یا غیر مجاز ، منگنه زنی ، برچسب زنی یا طبقه بندی کردن ، خذف غیر عمدی اطلاعات یا دور انداختن آنها و از بین رفتن اطلاعات ناشی از میدان های مغناطیسی.
  12. هزینه های نگهداری ارتقاء یا بهسازی و تعمیرات دوره ای.
  13. زیان های تبعی یا هر نوع هزینه ای برای کاهش آن.
  14. زیان یا خسارت وارد به تجهیزات استیجاری که در آن ، موجر چه به واسطه آیین نامه یا قانون و یا هر نوع قرارداد یا توافق نامه دیگر مسئول آنها باشد.
  15. هزینه های لازم برای جایگزینی ، تعمیر یا اصلاح اموال بیمه شده که بر اثر خرابی  خطا و اشتباه طراحی ، نقشه کشی ، مشخصات ، مواد تولید یا کار انسانی خسارت دیده اند  ولی اگر مال بیمه شده ای که حاوی عیوب مذکور باشد (به غیر از تجهیزات مکانیکی  الکتریکی و الکترونیکی ) از بین رفته یا خسارت بینند ، هزینه های مستثناء شده شامل هزینه هایی خواهند بود که ذینفع – بیمه گذار (حسب مورد ) برای تعمیر متحمل می شود  البته اگر عیب مذکور قبل از ورود ضرر و زیان مشخص شده باشد . تجهیزات مکانیکی  الکترونیکی، الکتریکی برای خسارات ناشی از تمامی دلایل ذکر شده در این شرط تحت پوشش می باشد .

سفارش مشاوره و خرید بیمه جامع ماشین آلات:

بیمه نامه جامع ماشین آلات

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Attachments:
Download this file (CMI-Policy-bimehsara.pdf)CMI POLICY[ ]235 kB

منوی سایت