بیمه مسئولیت مدنی مهندس مجری ذیصلاح ساختمان

 

بیمه مسئولیت مدنی مهندس مجری ذیصلاح ساختمان

 

موضوع بیمه نامه مسئولیت مدنی مجریان ذیصلاح ساختمانی :

موضوع بیمه نامه عبارت است از بیمه مسئولیت مدنی و حرفه ای مجریان ذیصلاح ساختمانی در مقابل مالک ساختمان، املاک مجاور و اشخاص ثالث و کارگران اجرایی در پروژه . بدین معنی که چنانچه در نتیجه اهمال و قصور در اجرا و انجام وظایف قانونی مربوط به مجریان ذیصلاح خسارت جانی یا مالی به املاک و اموال مجاور یا اشخاص ثالث و کارگران که در زمان اعتبار این بیمه نامه وارد آید و مجری ذیصلاح قانوناً مسئول جبران آن شناخته شود ، بیمه گر طبق رأی مراجع ذیصلاح نسبت به جبران خسارت وارده تا سقف تعهدات خریداری شده مندرج در این بیمه نامه اقدام می نماید.

مهندس مجری ذیصلاح ساختمان کیست ؟

مجری ساختمان در زمینه اجرا، دارای پروانه اشتغال به کار از وزارت مسکن و شهرسازی است ومطابق با قراردادهای همسان که با مالکان منعقد می‌نماید اجرای عملیات ساختمان را براساس نقشه‌های مصوب وکلیه مدارک منضم به قرارداد برعهده دارد.مجری ساختمان‌، نماینده فنی مالک در اجرای ساختمان بوده وپاسخگوی کلیه مراحل اجرای کار به ناظر و دیگر مراجع کنترل ساختمان می‌باشد.

تبصره : شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی موظفند نام و مشخصات مجری واجد شرایط را که توسط مالک معرفی شده و نسخه ای از قرارداد منعقد شده با او را که در اختیار شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قرار داده است ، در پروانه مربوط قید نمایند .مالکانی که دارای پروانه اشتغال به کار در زمینه اجرا می باشند نیازی به ارائه قرارداد ندارند .(ماده 10 آیین‌نامه اجرایی ماده 33 قانون نظام‌ مهندسی )

وظایف و مسئولیت های مهندس مجری کدامند ؟

1-مسئول صحت انجام کلیه عملیات اجرایی ساختمان با رعایت کامل مقررات ملی ساختمان ، ضوابط و مقررات شهرسازی ، محتوای پروانه ساختمانی و نقشه های مصوب مرجع صدور پروانه.

2-رعایت اصول ایمنی و حفاظت کارگاه و مسائل زیست محیطی.

3- اعلام برنامه زمانبندی کارهای اجرایی به مهندس ناظر و انجام عملیات اجرایی با هماهنگی مهندس ناظر به ویژه قسمت هایی از ساختمان که پوشیده خواهند شد .

4- فراهم کردن شرایط نظارت در چهارچوب وظایف ناظر در محدوده کارگاه.

5- بررسی کلیه نقشه ها قبل از اجرا و ارائه نظرات پیشنهادی در صورت مشاهده اشکال برای اصلاح به صورت کتبی به مهندس طراح.

6-مجری موظف است در صورت تشخیص انجام تغییراتی در حین اجرا مراتب را با ذکر دلیل و قبل از موعد انجام کار به مالک اعلام نماید و البته اعمال هر گونه تغییر مستلزم کسب مجوز کتبی ناظر خواهد بود .

7- حسب مورد استفاده از مهندسان رشته های دیگر ساختمان ، کاردان های فنی ، معماران تجربی ، کارگران و استادکاران و عوامل فنی ماهر و دارای صلاحیت .

8-استفاده از مصالح مناسب مطابق مشخصات فنی ارائه شده در نقشه ها و رعایت استانداردهای اجباری مربوطه .

9- تهیه نقشه های چون ساخت با تایید و امضا ناظر پس از پایان کار اعم از معماری ، سازه ای و تاسیساتی و مانند آن و تحویل به مالک و شهرداری مربوطه .

10 - ارائه تضمین کیفیت اجرای ساختمانی که می سازد و ارائه بیمه نامه تضمین کیفیت ساختمان به نفع مالک یا مالکان بعدی ساختمان .

11- جبران خسارت های ناشی از عملکرد مجری که به تایید مراجع ذیصلاح رسیده باشد .

 

 

شروط بیمه نامه مسئولیت مدنی مجری ذیصلاح ساختمان :

1- تعهد بیمه گر محدود به حوادثی است که از زمان شروع بیمه نامه اتفاق افتاده باشد .

2- در صورتی که برای کارهای گذشته مجری ذیصلاح (بیمه گذار) که قبلا به اتمام رسیده و تحویل کارفرما شده حادثه ای در زمان اعتبار این بیمه نامه به وقوع بپیوندد ، خسارت های حادثه پیش آمده قابل بررسی و قابل پرداخت است .

3- خسارت های وارده به كاركنان پروژه كه رابطه استخدامی با مهندس مجری (بیمه گذار) ندارند نیز تحت پوشش این بیمه نامه می باشد.

کلوزهای بیمه مسئولیت مدنی مجری ذیصلاح ساختمان :

1- کلوز تعدد دیات :

به موجب این پوشش، در صورتیکه در یک حادثه تحت پوشش، طبق رای مراجع قضایی بیمه گذار به پرداخت بیش از یک دیه و یا دیات غیرمسری به هر یک از زیاندیده گان محکوم گردد،بیمه گر مکلف به پرداخت خسارت حداکثر تا سقف تعهد پذیرفته شده در شرایط خصوصی بیمه نامه می باشد.

تبصره 1- تعهد بیمه گر در خصوص کلیه افراد زیاندیده و کلیه حوادث احتمالی در طول مدت قرارداد از حداکثر تعهد بیمه گر مندرج در شرایط خصوصی تجاوز نخواهد کرد.

تبصره 2- در صورت خریداری پوشش بیمه ای افزایش ریالی دیه، تعهدات پوشش تعدد دیات و دیات غیرمسری به همان میزان افزایش خواهد یافت.

 

2- کلوز افزایش ریالی دیه :

به موجب این پوشش، تعهدات مندرج در بیمه نامه به ازای هر زیان دیده با توجه به افزایش سالانه دیه توسط قوه قضائیه از زمان شروع بیمه نامه و بنا به درخواست بیمه گذار یک ، دو یا سه بار افزایش می یابد، مشروط به آنکه ناشی از تاخیر در ارائه رای مراجع قضایی توسط بیمه گذار یا زیاندیده نباشد. همچنین، حداکثر تعهد بیمه گر در خصوص کلیه حوادث احتمالی افزایش می یابد. طبق قانون، مبلغ دیه به‌صورت یوم الادا یعنی به قیمت روزی که دیه پرداخت می‌شود محاسبه می‌شود نه روزی که حادثه اتفاق افتاده است. با اینکه هرساله مقدار مبلغ دیه با توجه به تورم افزایش می‌یابد، مبلغ دیه در بیمه‌نامه عددی ثابت (حداکثر مبلغ دیه در زمان خرید بیمه‌نامه) در نظر گرفته شده است. از آنجایی که در اغلب موارد بین وقوع حادثه و صدور حکم دادگاه مبنی بر محکومیت بیمه‌گذار، فاصله زمانی وجود دارد لذا جهت جلوگیری از متضرر شدن بیمه‌گذار از افزایش دیه در این فاصله زمانی، پوشش بیمه‌ای افزایش ریالی دیه برای یک، دو یا سه بار افزایش از زمان شروع بیمه‌نامه پیش‌بینی شده است.

استثنائات بیمه نامه مسئولیت مدنی مهندس مجری ذیصلاح ساختمان :

خسارت های معلول عوامل ذیل زیر از شمول تعهدات بیمه گر خارج است :

1- خسارت ناشی از جنگ ، انقلاب ، شورش ، اعتصاب ، انفجار هسته ای و تشعشات رادیو اکتیو ، عملیات تروریستی و اقدامات براندازی علیه حکومت .

2- خسارت ناشی از مسئولیت هر شخص دیگری به غیر از بیمه گذار.

3- حوادث ناشی از مصرف مسکرات ، مواد مخدر یا روان گردان توسط اشخاص ثالث.

4- خسارت بدنی و مالی وارده به شخص بیمه گذار .

5- خسارت ناشی از فعالیت غیر مجاز  بیمه گذار به تشخیص مراجع ذیصلاح قانونی

6- هر گونه مشارکت بیمه گذار در منافع مالی و تدارکاتی پروژه هایی که بخش هایی از انجام آن به عهده بیمه گذار قرار دارد .

7- حوادث ناشی از نزاع و درگیری.

8- ارائه اطلاعات خلاف واقع در مراحل تشخیص صلاحیت ، دریافت پروانه فعالیت و یا ارجاع کار.

9- کلیه خسارت های ناشی از حوادث و بلایای طبیعی ، مگر اینکه خسارت رخ داده شده به دلیل اشتباهات احتمالی بیمه گذار محقق شده باشد ، که در این صورت تعهدات بیمه گر تا میزان قصور بیمه گذار تحت پوشش می باشد .

10- خسارت ناشی از عدم صلاحیت مجری ساختمان و تاخیر در انجام کار

11- خسارت ناشی از جرائم اعمال شده و عدم اقدام مطابق با مجوزهای صادره از واحدهای ذیصلاح از جمله شهرداری ، سازمان نظام مهندسی ، سازمان آب و فاضلاب و ...

 

فرانشیز بیمه نامه مسئولیت مدنی مجریان ذیصلاح ساختمانی:

در بیمه مسئولیت مدنی مجریان ذیصلاح ساختمان خسارت های جانی فرانشیز ندارد و به عبارت دیگر کل خسارت را بیمه گر پرداخت میکند اما خسارت های مالی با اعمال 15 %الی 20% فرانشیز جبران خواهد شد .

 

حق بیمه بیمه نامه مسئولیت مدنی مجریان ذیصلاح ساختمانی:

حق بیمه بیمه مسئولیت مدنی مجریان محترم ذیصلاح ساختمان بر اساس متراژ پروژه محاسبه میگردد ، در جدول زیر نمونه حق بیمه سالیانه یک پروژه 1000 متری آمده است :

متراژ  : 1000 مترمربع
هزینه پزشکی برای هر نفر: 500/000/000 ریال
هزینه پزشکی در طول مدت بیمه : 2/250/000/000 ریال
غرامت فوت و نقص عضو برای هر نفر در هر حادثه در ماه های عادی : 12/000/000/000ریال
غرامت فوت و نقص عضو برای هر نفر در هر حادثه در ماه های حرام : 16/000/000/000 ریال
غرامت فوت و نقص عضو در طول مدت بیمه : 32/000/000/000 ریال
خسارت مالی وارده به اشخاص ثالث در هر حادثه : 2/500/000/000 ریال
خسارت مالی وارده به اشخاص ثالث در طول مدت بیمه نامه : 2/500/000/000 ریال
حق بیمه سالیانه پایه : 35/000/000 ریال
حق بیمه سالیانه با کلوزهای تعدد دیات و افزایش ریالی دیه یک سال : 42/000/000 ریال

 

محاسبه و خرید آنلاین بیمه نامه مسئولیت مدنی مهندس مجری ذیصلاح ساختمان

 

منوی سایت